Greek Rowers

Greek Rowers


Calendario Filippi 2013

Posted: 25 Jan 2013 12:30 AM PST


Ολυμπιονίκες στο… κουπί της ανεργίας

Posted: 24 Jan 2013 10:38 PM PSTΆνεργοι ολυμπιονίκες ψάχνουν για δουλειά μαζί με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που βρίσκονται στις λίστες του ΟΑΕΔ! Θύματα της κρίσης και του νόμου που κατήργησε τα προνόμια των ολυμπιονικών ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Τσίλης, οι Γιαννιώτες κωπηλάτες που καμαρώσαμε πριν από μερικούς μήνες στο Λονδίνο ως τέταρτους ολυμπιονίκες, βρίσκονται σήμερα στο κενό.
Αγωνιούν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και αποφασίζουν να κρεμάσουν τα… κουπιά τους, κυνηγώντας κανένα ένσημο!

Η ανεργία του 25% απειλεί να τινάξει στον αέρα τα θεμέλια της κοινωνίας, καταδικάζοντας έναν στους τέσσερις πρώην εργαζόμενους στη φτώχεια, την κατάθλιψη και την περιθωριοποίηση. Η βόμβα της ανεργίας αποδεικνύεται ο πιο επικίνδυνος εχθρός της κοινωνικής συνοχής και όσο καθυστερεί το οικονομικό επιτελείο να δώσει το φιλί της ζωής στην ετοιμόρροπη οικονομία, τόσο πληθαίνουν τα θύματα των απολύσεων και των λουκέτων.

Οι στατιστικές παγώνουν τις ελπίδες. Χίλιοι εργαζόμενοι κάθε μέρα χάνουν τη δουλειά τους. Οι υποσχέσεις του κ. Σαμαρά περί κήρυξης πολέμου στην ανεργία πρέπει πάση θυσία να γίνουν πραγματικότητα και να μην καταχωρισθούν στα αρχεία των δηλώσεων ως μεγάλα λόγια. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η περίφημη επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει εδώ και τώρα…

«Στην Ελλάδα όμως δεν μπορώ να έχω ούτε αυτό που δικαιούμαι με το νόμο»

«Αν ζούσα σε κάποια άλλη χώρα, θα είχα τη δουλειά μου, όλα τα έξοδα της προπόνησης θα ήταν πληρωμένα, θα ήμουν σωστός επαγγελματίας και θα μπορούσα απερίσπαστος να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Στην Ελλάδα όμως δεν μπορώ να έχω ούτε αυτό που δικαιούμαι με το νόμο», λέει στο «Καρφί» ο 26χρονος Γιώργος Τζιάλλας. Παιδί αγροτικής οικογένειας, ξέρει καλά τι θα πει αγώνας. Όμως, σήμερα, η χώρα που της χάρισε τόσες διακρίσεις τον αφήνει μετέωρο. «Και που πήγαμε στους Ολυμπιακούς και ήρθαμε τέταρτοι τι έγινε; Αφού δεν μας δίνουν καμία σημασία. Δυστυχώς στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός, σήμερα τον καταστρέφουν… Εγώ προς το παρόν δεν έχω κανένα εισόδημα, ούτε ασφάλεια. Συνεχίζω και ασχολούμαι με την κωπηλασία, βοηθώντας τους νεότερους. Όμως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου και την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Δεν μπορεί το μισό μου μυαλό να είναι στην προπόνηση και το άλλο μισό στο τι θα κάνω μετά τα 30. Η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2004 τα έδωσε όλα. Και μετά τα έκοψε όλα. Έτσι όμως δεν γίνεται πρωταθλητισμός…».

«Δεν ζητάμε άδειες ΠΡΟ-ΠΟ ή θέσεις στο στρατό. Μόνο μια δουλειά…»

Στην αναζήτηση του… μέλλοντος βρίσκεται και ο έτερος, τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γιάννης Τσίλης. Ο Γιάννης είχε κάνει τα χαρτιά του για διορισμό το 2007, μετά από παγκόσμιο μετάλλιο που είχε κερδίσει στην κατηγορία των νέων. Το 2008 μπήκε στο σώμα της αστυνομίας, όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί, γιατί το 2009 βγήκε ο διορισμός στην περιφέρεια της Ηπείρου, μια θέση από την οποία θα μπορούσε να παρακολουθεί και τις προπονήσεις. Έκτοτε πάγωσαν όλα και είναι στον αέρα. «Ίσως μου βγήκε σε καλό, γιατί πήγα στους Ολυμπιακούς, όμως τώρα δεν έχω κάτι να με περιμένει. Έπρεπε να κάνω κάτι για το μέλλον μου. Δεν θα ήθελα να ξυπνήσω το 2016, στα 30 μου, και να μην ξέρω τι να κάνω. Έτσι, αποφάσισα να γραφτώ στο ΤΕΙ φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης και ξεκινάω τις σπουδές μου. Κωπηλασία κάνω, αλλά όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Απλώς για να κρατάω τη φόρμα μου. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα συνεχίσω τις σπουδές μου. Αν αλλάξει, θα σταματήσω. Εμείς δεν ζητάμε άδειες ΠΡΟ-ΠΟ, θέσεις στο στρατό και χρήματα. Ζητάμε μόνο μια δουλειά να μας περιμένει, όταν σταματήσουμε τον πρωταθλητισμό», τονίζει και ο Γιάννης Τσίλης.

Αδυνατούν να κάνουν προπόνηση!

Δεν έχουν όμως καλύτερη αντιμετώπιση και οι «τυχεροί», που με κάποιον τρόπο εξασφάλισαν το μέλλον τους. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που δεχθήκαμε για δύο αθλητές της κωπηλασίας που σήμερα είναι αξιωματικοί στην πυροσβεστική και, όπως λέγεται, αδυνατούν να αφιερωθούν στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας που ήδη προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Γιατί; Διότι δεν λαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες άδειες που δικαιούνται οι αθλητές της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας, για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις…

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική και πιο «παραγωγική» ηλικία των κωπηλατών είναι από 27 έως 32 ετών, αυτή δηλαδή στην οποία σταματούν οι δύο καταξιωμένοι Έλληνες κωπηλάτες.

Υποτροφία στην Άννα Ιωάννου από τον Κ.Ο.Α.

Posted: 24 Jan 2013 10:31 PM PSTΣε σεμνή τελετή που διοργάνωσε χθες ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), δόθηκαν επιταγές σε οκτώ αθλητές – φοιτητές, οι οποίοι επωφελούνται από το Σχέδιο Υποτροφιών του ΚΟΑ για την Ακαδημαϊκή περίοδο 2010-2011.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Ντίμης Κακογιάννης, αφού συνεχάρη τους αθλητές, τόνισε ότι είναι σημαντικό γεγονός να διακρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και Ακαδημαϊκά, πράγμα το οποίο επικροτεί και ενθαρρύνει και η Ευρώπη.

Δικαιούχοι για την εν λόγω Ακαδημαϊκή περίοδο είναι οκτώ αθλητές από έντεκα που εισηγήθηκαν οι Ομοσπονδίες, βάση των καθορισμένων κριτηρίων του Σχεδίου. Πάγια πολιτική του Οργανισμού είναι η διπλή εκπαίδευση των αθλητών, δηλαδή η αγωνιστική δραστηριότητα με την παράλληλη ακαδημαϊκή μόρφωση.

Ο κ. Κακογιάννης ανέφερε ότι ο ΚΟΑ θα είναι πάντοτε στο πλευρό των αθλητών – φοιτητών για κάθε βοήθεια και στήριξη.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Φίλιππος Σοφοκλέους, από την πλευρά του, τόνισε ότι ο ΚΟΑ ανταποκρινόμενος στην Ευρωπαϊκή υπόδειξη για τη Διπλή Εκπαίδευση θέλει να δώσει στους αθλητές όλα τα απαραίτητα εχέγγυα στηρίζοντας τους και αγωνιστικά και ακαδημαϊκά με στόχο να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Οι αθλητές με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον ΚΟΑ για την πολύπλευρη στήριξη που τους παρέχει.

Οι οκτώ αθλητές που επωφελήθηκαν από το Σχέδιο, με συνολικό ποσό 14.998,25 ευρώ είναι οι ακόλουθοι: Δημήτρης Κωνσταντίνου (ΣΚΟΚ), Αλέξανδρος Μπαχτιάροφ (ΚΟΕΚ), Άννα Ιωάννου (ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ), Ζαχαρίας Άρνος (ΚΟΕΑΣ), Στέλλα Χριστοφόρου (ΚΟΕΑΣ), Φίλιππος Σπαστρης (ΚΟΕΑΣ), Σάββας Αρέστη (ΚΟΕΑΣ), Κυριάκος Αντωνίου (ΚΟΕΑΣ).
Πηγή: maxhnews.com