Greek Rowers

Greek Rowers


Η Αλεξάνδρα Τσιάβου, το «χρυσό» Κορίτσι μιλάει και φωτογραφίζεται στο PRESSTEASE

Posted: 25 Dec 2012 08:52 AM PST

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου μας έκανε περήφανους για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου και καθιερώθηκε ως το «χρυσό» κορίτσι της καρδιά μας.
Δείτε όλη την συνέντευξη και την φωτογράφηση ΕΔΩ

Μπορεί η χαρά για τα κορίτσια να ήταν μεγάλη σε όλη την Ελλάδα, όμως εμείς εδώ στην Ήπειρο είμαστε διπλά υπερήφανοι για την δική μας Αλεξάνδρα. Την συναντήσαμε στην γενέτειρά της, την Ηγουμενίτσα, όπου μας μίλησε για τους αγώνες και τις θυσίες που έκανε ώστε να φτάσει στα
επιτυχή αποτελέσματα, για τους στόχους της και για τις στιγμές αναγνώρισης και αγάπης που έζησε κατά την άφιξή της από το Λονδίνο.

Γιατί κωπηλασία και όχι κάποιο άλλο άθλημα;
Κωπηλασία γιατί ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι εντελώς καινούργιο! Η κωπηλασία ήρθε στην ζωή μου όταν έψαχνα κάτι καινούργιο να ασχοληθώ! Μέχρι τότε έκανα ρυθμική γυμναστική και ενόργανη!

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα που σε οδήγησε στο να ασχοληθείς επαγγελματικά με την κωπηλασία;
Νομίζω το ότι ασχολήθηκα με την κωπηλασία ολοκληρωτικά από ένα σημείο και μετά ήταν θέμα συγκυριών! Ο ένας στόχος έφερνε τον άλλο και βρέθηκα χωρίς να το καταλάβω να συμμετέχω για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες!

Ποια θεωρείς ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην μέχρι τώρα αθλητική σου πορεία και ποια ή πιο όμορφη ανάμνηση;
Υπήρξαν χρονιές που ήταν πραγματικά δύσκολες! Στο τέλος όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έβρισκα ξανά κουράγιο να ξεκινήσω την καινούργια! Άλλες χρονιές με λιγότερο κέφι και άλλες με περισσότερο. Πάντα όμως ο στόχος ήταν αυτός που με έκανε να ξυπνάω το πρωί και να προσπαθώ ξανά και ξανά να γίνω καλύτερη! Η καλή ανάμνησηπου έχω πάντα από την κωπηλασία είναι η αίσθηση που μου δίνει η ταχύτητα της βάρκας μου όταν κωπηλατώ όμορφα, σωστά και δυνατά!
Όταν τερματίζεις με αυτόν τον τρόπο, κατακτώντας ένα μετάλλιο... ε ναι! τότε έχω πετύχει το τέλειο για έμενα!
"Ο Δήμος μου έδωσε έναν ακόμη λόγο να προσπαθήσω για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του 2012"

Υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις, την δύσκολη και καθημερινή άσκηση σε συνδυασμό και με τις στερήσεις που απαιτούνται στην προσωπική σου ζωή;
Εννοείται και υπάρχει τρόπος να τα κάνεις όλα! Έκανα επιλογές πάντα που να είχαν ως προτεραιότητα την κωπηλασία αλλά δεν το μετάνιωσα. Στο τέλος είχα δίπλα μου μόνο αυτούς που το άντεχαν αυτό, αρά με αγαπούσαν πραγματικά!

Συμμετείχες στην Ολυμπιάδα στο Λονδίνο και μάλιστα κατέκτησες σπουδαία θέση φέρνοντας μας στην Ήπειρο το Χάλκινο μετάλλιο μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Πως βίωσες μια τέτοια εμπειρία.
Πολύ ωραία! Στην πραγματικότητα δεν αισθανόμουν απόλυτα προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επικρατούσαν στο Λονδίνο αλλά η κατάκτηση του μεταλλίου με έκανε να τα ξεχάσω όλα. Ειδικά όταν
γύρισα στην Ηγουμενίτσα και οι ανθρωποι της πόλης μου με περίμεναν με τόση χαρά!

Η διαφορά με την δεύτερη θέση που κατέκτησαν οι Κινέζες αθλήτριες ήταν μια ανάσα. Το γεγονός αυτό σε στεναχώρησε;
Ναι με πίκρανε λιγάκι αλλά ένα ολυμπιακό μετάλλιο από ένα σημείο και μετά δεν έχει χρώμα!

Θα ήθελες να ξαναβρεθείς στην επόμενη Ολυμπιάδα;
Η τετραετία που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για έμενα! Πραγματικά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να προσδιορίσω απόλυτα τους στόχους μου για την επομένη χρόνια ποσό μάλλον για μια τετραετία μετά όταν, μάλιστα ζούμε σε μια χωρά που όλα αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη! Ήδη έχω μεγάλο πρόβλημα με την δουλειά μου. Κάνω υπομονή και περιμένω προς το παρών! Δεν αφήνω όμως την προπόνηση μου! Το ενδεχόμενο να προσπαθήσω και για το Ρίο δεν το έχω απορρίψει
ακόμα!

Μέχρι τα 25 σου χρόνια έχεις κατακτήσει σπουδαίες νίκες;. Έτσι έχεις θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;
Δεν υπάρχουν έμμεσοι στόχοι, είμαι σε φάση ανασυγκρότησης! I 'll be back soon!!!!!!!!! (γέλια)

Μετέφερε μας λίγο το κλίμα στην πόλη σου την Ηγουμενίτσα κατά την διάρκεια της σκληρής σου προσπάθειας και την ημέρα που γύρισες κρατώντας το μετάλλιο στα χέρια σου. Ένιωσες τον σφυγμό της πόλης κοντά σου.
Η πόλη ήταν πάντα κοντά! Ακόμα και τις λίγες φορές που γυρνούσα από την προετοιμασία μου στο Σχοινιά (όπου και πέρασα τον περισσότερο χρόνο μου πέρυσι) με έβλεπαν και μου έλεγαν όλοι ανεξαιρέτως ότι θέλουν το χρυσό και θα περιμένουν με αγωνία! Σήμερα όλοι χαίρονται όταν με βλέπουν, λυπούνται που έχασα το ασημένιο για λίγο και μου εύχονται για το Ρίο το χρυσό. Τα μικρά παιδιά όμως είναι το κάτι άλλο! Με κοιτάζουν με μάτια που λάμπουν όταν με βλέπουν και είναι οι καλύτεροι θαυμαστές μου και τα ευχαριστώ για αυτό!

Πιστεύεις πως υπάρχουν οι υποδομές στην Ηγουμενίτσα για το άθλημα της κωπηλασίας;
Ναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα! Τόσο οι εγκαταστάσεις αλλά και οι οι άνθρωποι που
υποστηρίζουν τον όμιλο (διοικητικό και προπονητές) είναι πολύ δυναμικοί και με όρεξη. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και φέρνει αποτελέσματα

Ποια τα συναισθήματα σου όταν είδες το όνομά σου γραμμένο στο κλειστό γυμναστήριο
Συγκίνηση και πραγματικά μεγάλη τιμή για έμενα ! Ο δήμος μου έδωσε έναν ακόμη λόγο να προσπαθήσω για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του 2012 (το όνομα δόθηκε λίγο πριν) αλλά και την επομένη χρόνια το θυμόμουν με χαρά και η ψυχολογία μου ανέβαινε! Επίσης νομίζω ότι μου έφεραν πολύ γούρι γιατί σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά, καταφέραμε με την Χριστίνα να έχουμε χορηγό μας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά και ψυχολογικά χρονιά σαν την περσινή!

Μιας και λέμε για το κλειστό, βόλεϊ παρακολουθείς; Πως βλέπεις την προσπάθεια την τοπικής σας ομάδας Βόλεϊ «ΕΡΜΗΣ»;
Τους εύχομαι τα καλύτερα! Η προσπάθεια από μόνη της είναι μια διαδικασία που σου μαθαίνει πολλά!
Μακάρι να φτάσουν τους στόχους τους! Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνω για αυτούς μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ανακοινώσεων που η ομάδα δημοσιοποιεί, δεν παρακολουθώ συνεχώς! Στο σπίτι μου όμως έχω μια μπάλα του βόλεϊ που μου έχουν υπογράψει τα κορίτσια του βόλεϊ καθώς και ένα όμορφο δωράκι που μου είχαν κάνει πέρυσι κατά την τελετή ονομασίας του
κλειστού με το όνομα μου!

Που θα περάσεις την γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων
Φυσικά στο σπίτι με την οικογένεια! Είναι άκρως οικογενειακή γιορτή και ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, τα περιμένω πως και πως και για προσωπικούς λογούς!

Ποια όνειρά σου θα ήθελες να πραγματοποιηθούν στην χρονιά που έρχεται
Δεν μπορώ να πω πιο από όλα θα ήθελα !!!! Είναι πολλά ανάθεμα τα!!!(γέλια) Μακάρι να γινόταν
τουλάχιστον το 1% αυτών που ονειρεύομαι και εύχομαι και τότε θα ήταν όλα τέλεια! Πάντως δεν
έχω παράπονο πολλά από αυτά που έχω ονειρευτεί και μάλιστα τα πιο τρελά μου όνειρα έχουν
πραγματοποιηθεί! Η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού Μεταλλίου ήταν ένα από αυτά.

Τι θα ευχόσουν στους αναγνώστες του Press tease
Εύχομαι σε όλους υγεία και όνειρα!!!!!! Ας ξεπεράσουμε λίγο τους εγωισμούς μας και να προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε λίγο καλύτεροι για τους άλλους πρώτα και μετά για εμάς! Μην κάνετε στους άλλους αυτό που δεν σας αρέσει να σας κάνουν!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Εύχομαι πολλά πολλά τεύχη ακόμα και όλοι να έχουμε μια όμορφη χρονιά!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Πηγη http://www.epiruscopyright.gr Η Φωτογράφηση έγινε στο cafe-bar Social Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα
Συνέντευξη στη Δήμητρα Τζώρτζη
Επιμέλεια Φωτογράφησης: Τεό Αλεξίου
Hair Style: Ελπίδα Τζώρτζη, Salon De Beaute, τηλ. 26650 92167
Make up artist: Φρόσω Μπαλού, email: f.roso.ad@hotmail.com
Την Αλεξάνδρα ντύνουν: Angels, Κύπρου 8 Ηγουμενίτσα, τηλ. 26650 28970
Αντιγραφή από www.tokoupi.gr